Pixelkunstenaar Charles Kaisin ontwerpt unieke limited edition van het iconische Leffe-glas

Pixelkunstenaar Charles Kaisin ontwerpt unieke limited edition van het iconische Leffe-glas

Sinds 1240 wordt het vakmanschap van Leffe doorgegeven van generatie op generatie. Vandaag ervaar je nog steeds de unieke en rijke smaak van 800 jaar brouwtraditie in elke Leffe. Uit deze gedeelde passie voor vakmanschap kwam de ontmoeting tot stand tussen creatieve duizendpoot Charles Kaisin en Leffe. Charles Kaisin is een Belgische ontwerper gevormd in Brussel, Londen en Kyoto. Hij geeft les in Brussel, exposeert en doceert in Hong Kong en werkt met gevestigde waarden als Hermès en Delvaux. Met zijn nieuwe creatie geeft hij een hedendaagse interpretatie aan het originele Leffe-kelkglas.

Een ontmoeting tussen het vakmanschap van een ontwerper en een bier met een eeuwenoude brouwtraditie

Gisteren stelde Charles Kaisin zijn creatie voor in zijn atelier.

Toen Leffe me vroeg een nieuw glas te ontwerpen, kon ik me meteen vinden in de centrale rol die vakmanschap speelt bij Leffe. Als ontwerper ben ik voortdurend bezig met het vernieuwen van vormen, maar tegelijk blijf ik ook trouw aan de waarde van tradities - wat dat betreft functioneer ik als een eigentijdse vakman.

Voor dit project vond ik het belangrijk het originele kelkglas van Leffe te behouden, maar er een hedendaagse interpretatie aan te geven. Ik vind het glas zelf net zo belangrijk als de inhoud. Smaak wordt namelijk beïnvloed door de andere zintuigen, zoals onze reukzin, maar ook door hetgeen we zien en voelen. Wanneer al deze zintuigen in evenwicht zijn, overvalt ons meteen een waar gevoel van genot.

— Charles Kaisin

Charles Kaisin, die bekend staat voor zijn pixelkunst, is ook deze keer vertrokken vanuit de pixel, die voor hem symbool staat voor ons numeriek tijdperk. In het midden van de letter "e" van het Leffe logo ontdekte hij vervolgens een klein driehoekje. Door dit driehoekje eindeloos te vermenigvuldigen, kon hij het zogenaamde nucleatieproces symboliseren, hetgeen slaat op het magische effect dat plaatsvindt in het hart van het kelkglas waarbij duizenden belletjes bruisen en borrelen.

Het "limited edition" Leffe-glas van Charles Kaisin, een waar collector’s item, is verkrijgbaar vanaf eind augustus in de winkel en in de horeca bij aankoop van Leffe.

Over Leffe