Pavé à la Leffe: een nieuwe en unieke Belgische abdijkaas

Pavé à la Leffe: een nieuwe en unieke Belgische abdijkaas

Kaas- én bierliefhebbers zien in april 2016 hun stoutste droom in vervulling gaan, want dan wordt de eerste variant van de gloednieuwe, overheerlijke abdijkaas met Leffe gelanceerd. Deze unieke kaas met Leffe bier combineert de kennis van de kaasmeesters van Savencia met het vakmanschap van de meesterbrouwers van Leffe.

De rijke smaakbeleving van het Leffe bier heeft de kaasmeesters van Savencia geïnspireerd in hun zoektocht naar de ontwikkeling van een nieuwe authentieke kaas.

Het is een perfect huwelijk geworden tussen de kennis van de kaasmakerij en het vakmanschap van de meesterbrouwers van Leffe.

— Hans De Praeter, Kaasmeester bij Savencia.

De Pavé à la Leffe was geboren als een abdijkaas met authentieke aroma’s en rijke en subtiele smaak. Pavé à la Leffe komt het best tot zijn recht grof in staafjes gesneden, geserveerd bij een Leffe biertje.

Er zijn twee varianten van deze heerlijke abdijkaas, volgens twee recepten:

  • De Pavé à la Leffe met Leffe Blond. Deze kaas heeft een lichte korst, een blond hart met de subtiele smaak van kruidnagel en een lichte toets van bitterheid van het Leffe Blond bier. Deze fijne kaas heeft gedurende vijf weken gerijpt in de rijpingskelder. Verkrijgbaar vanaf april 2016.
  • De Pavé à la Leffe met Leffe Bruin. Deze kaas heeft een amberkleurige korst met een goudkleurig hart, geroosterde aroma’s en geraffineerde toetsen van karamel afkomstig van het Leffe Bruin bier. Deze belegen kaas heeft minstens 4 maanden gerijpt in de rijpingskelder en heeft daardoor een rijke en intense smaak. Beschikbaar vanaf eind 2016.

Wat kan je als consument verwachten van deze nieuwe kazen?

Twee unieke authentieke kazen met een rijke, complexe smaak die vol doch subtiel is. Tijdens het rijpingsproces wordt de Pavé à la Leffe tot in het hart doordrongen met de rijke smaak van Leffe. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is een goed bewaard geheim, maar het is dit proces dat de Pavé à la Leffe onderscheidt van andere kazen met bier.

— Gwendi Hernalsteen, Group Brand Manager bij Savencia

Kaas en bier is een subliem maar evenwichtig spel van harmonie of contrast. Het bier ontwaakt de smaakpapillen en spoelt het gehemelte, waardoor de smaak van de kaas nog beter wordt ervaren. In Pavé à la Leffe proef je het beste van beide werelden perfect, tot in het laatste stukje. Het is een ware aanrader om je Leffe Blond of Leffe Bruin te vergezellen van een paar staafjes Pavé à la Leffe Blond of Bruin, echt heerlijk!

— Alexandra Van Impe, Marketing Manager Leffe bij InBev Belgium

Over Leffe