Leffe engageert zich in de strijd tegen eenzaamheid en doneert 131.136 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen tijdens Warmste Week

Leffe engageert zich in de strijd tegen eenzaamheid en doneert 131.136 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen tijdens Warmste Week

Rode Kruis zal 2000 extra eenzame ouderen kunnen bereiken dankzij bijdrage Leffe

Leffe overhandigde tijdens de Warmste Week van Music For Life een cheque van 131.136 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen. “We willen iedereen bedanken die deze actie gesteund heeft en zijn blij dat we met Leffe zo’n mooie bijdrage kunnen doen. Vanuit onze sterke abdijtraditie ondersteunen we graag goede doelen die een warm welkom bieden aan wie eenzaam is,” verduidelijkt Arnaud Hanset, verantwoordelijke van Leffe. Het Rode Kruis zal met de cheque wekelijks minstens 2000 extra eenzame ouderen kunnen bezoeken, 20 nieuwe zorgbibs openen en 60 bijkomende vrijwilligers ondersteunen. In het eerste deel van december, waarin ook meer dan 150 Leffe medewerkers zich engageerden voor dit goede doel, kochten de Vlaamse bierliefhebbers samen meer dan 2,5 miljoen Leffes. De finale cheque, gebaseerd op 0,05 cent per verkochte Leffe, zal na de actie aan het Rode Kruis worden overgemaakt. Een gelijkaardige actie loopt ook in Wallonie nog tot eind december.

Naar schatting leven er in ons land zo’n 920.000 ouderen of 46% van alle 65-plussers in eenzaamheid. Uit een driejarig onderzoek bij 20.000 bewoners van alle 783 Vlaamse woonzorgcentra bleek afgelopen week nog dat er in rusthuizen vaak niet genoeg tijd is voor menselijk contact en voor activiteiten en zinvolle tijdsbesteding.

Arnaud Hanset van Leffe: “Eenzaamheid bij ouderen is een toenemend probleem. Het Rode Kruis en haar vrijwilligers leveren hier fantastisch werk, onder meer door boeken uit te lenen aan ouderen via de Zorgbib. Zij zullen deze cheque inzetten om eenzaamheid bij ouderen verder te bestrijden. We danken iedereen die hier zijn steentje bijdroeg en zijn blij dat we hier vanuit Leffe en vanuit onze eeuwenlange abdijtraditie een fantastische bijdrage aan kunnen leveren.”

Leffemedewerkers hielpen mee met Rode Kruis vrijwilligers

Deze actie is een project dat het Leffeteam zeer nauw aan het hart ligt omdat het inspeelt op een actuele nood en aansluit bij haar oorsprong in de abdij, die al sinds 1240 haar deuren opent voor mensen in nood. Leffe medewerkers hielpen in de maand december zelf ook mee met het Rode Kruis en brachten met de Zorgbib boeken rond in rusthuizen. “We hielpen samen met de Rode Kruis vrijwilligers mee in verschillende rusthuizen, verspreid over België en hebben met eigen ogen gezien wat de positieve impact is van een Zorgbib,” zegt Hanset.

Leffe organiseerde ook samen met de paters een kerstlunch voor eenzame ouderen in de abdij. In totaal engageerden meer dan 150 medewerkers zich voor deze eindejaarsactie van Music For Life.

Wekelijks 2000 extra eenzame ouderen helpen

Met de steun van Leffe kan Rode Kruis Vlaanderen in 2018 nog meer mensen in ziekenhuizen of zorginstellingen verblijden via hun project de Zorgbib. Een soort bibliotheek op wieltjes die aanleiding is voor een babbel en een boek. De bedoeling is om dankzij de bijdrage van Leffe 20 nieuwe zorgbib-uitleenpunten op te starten waarmee minstens 60 nieuwe vrijwilligers aan de slag gaan en minstens 2000 ouderen bereikt worden die kunnen genieten van een deugddoend gesprek.

An Luyten, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen: “Onze 950 vrijwilligers van de Zorgbib zijn Leffe bijzonder dankbaar. Maar vooral de duizenden en duizenden patiënten in ziekenhuizen én bewoners in rust- en verzorgingstehuizen, die regelmatig een bezoekje krijgen van onze zorgbib danken de Leffedrinkers. Met dit geld kunnen we nog meer eenzame oudere mensen bereiken door ook bij hen thuis langs te gaan met een boek en een vriendelijke babbel. Noem het gerust Zorgbib 2.0 die nu mogelijk wordt dankzij deze actie! Merci.”

Contacteer ons
An Luyten Woordvoerder Rode Kruis
Laure Stuyck Woordvoerder AB InBev
An Luyten Woordvoerder Rode Kruis
Laure Stuyck Woordvoerder AB InBev
Over Leffe