Leffe bevestigt Belgische favorietenrol in internationale bierwedstrijd

Het favoriete speciaal bier van de Belgen, Leffe, valt ook in de smaak bij de prestigieuze internationale bierwedstrijd uit Londen, de “World Best Beer Awards”.

Leffe won 2 gouden medailles als Werelds Beste Bier in de categorie “Belgian Style Blonde” voor Leffe Blonde en in de categorie “Belgian Style Strong” voor Leffe Rituel. Daarnaast werd er door de jury ook een rangschikking gemaakt van winnende bieren per land. Leffe won in deze rangschikking een podiumplaats in 5 categorieën, waaronder Leffe triple als beste tripel bier in België.


“We zijn absoluut trots op deze erkenning. Blinde proeverijen is een prima examen voor een merk, en deze wedstrijd toont opnieuw dat we met een ijzersterk bier werken. Het is niet altijd makkelijk het evenwicht te bewaren tussen het erfgoed van Leffe, en in te gaan op de wens van de consument naar vernieuwing. Ik ben blij dat we met onze 12 Leffe varianten daarin lijken te slagen!”, aldus Arnaud Hanset, Marketing Directeur bij AB InBev.


De jury op de World Beer Awards is samengesteld uit internationale experts die de bieren blind proeven. 1900 bieren deden mee, uit 36 landen.


Hoewel Leffe niet de algemene competitie heeft gewonnen, Leffe blijft Werelds Beste bier en beste in België in verschillende categorieën.

Contacteer ons
Laurent Boveroux ABInBev
Laurent Boveroux ABInBev
Over Leffe